keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Porua parketista

Miten ihmeessä ihminen voi valita juuri sen oikean parketin? Voi vitsi miten vaikeaa tämäkin on... Tietyt kriteerit meillä on parketille, sen tulee olla 1-sauvaista eli leveän lankun näköistä, puulajina tammi ja jokin käsittely joka hiukan valkaisee puuta, mutta antaa puun oman sävyn kuitenkin näkyä. Luulin, että homma olisi helppo ja löytäisin eri valmistajilta helposti näitä ominaisuuksia vastaavat mallit. Mutta kun olen tutkinut asiaa, niin näitä hiukan vaalennettuja tammilankku parkettejahan on yhdelläkin valmistajalla suurinpiirtein tusina, hiukan eri nimellä ja pikku muutoksilla. Miten näistä nyt voi sitten valita yhden? Miten te jotka olette jo valinneet parkettinne, olette valintaanne päätyneet?

Tammi Grand 188 harjattu valkoöljytty

Yllä oleva kuva on Upofloorin sivuilta. Tykkään tuosta väristä tosi paljon, mutta kyse on tietysti kuvasta ja luonnossa se voi näyttää erilaiselta. Viime viikonloppuna kävimme parissa liikkeessä katsomassa malleja, mutta niistäkin on jotenkin vaikea hahmottaa, miltä jokin lattia näyttäisi sitten isompana pintana.

Trinitylattian malleista tykkään tosi paljon, koska niissä on ihana käsinveistetty pinta. Ei niin tasaisen sliipattu.

Trinity Tammi Extra White öljyvahattu antiikkipinta

Trinity Tammi Stonewash öljyvahattu antiikkipinta

Timberwisellakin on kivoja parketteja. Ja varmaan on monta muutakin parkettinimeä, joita en ole ehtinyt vielä tutkimaankaan. Vinkatkaa ihmeessä jos tiedätte jonkin tutustumisen arvoisen! :)

Tammiparketti Handwashed Cream Harjattu Öljyvahattu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...