sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Pihasuunnitelmaa

Olen miettinyt alustavasti tulevan pihan eri alueita. Suurinpiirtein on tiedossa, mitä minnekin tulee. Nykyisestä pihasta pelastin jo viime kesänä joitakin mieluisia perennoja siskoni puutarhaan odottelemaan. Kevään aloittavat ihanat pikkuiset sinivuokot, japaninakileija ja kevätesikko.



Etupihalle (1.) tulee havu ja rodoalue, koska se on pohjoisen puolella ja jää päiväksi varjoon. Haluan siihen monen muotoisia ja erivärisiä havukasveja ja tietysti ihanasti kukkivia rodoja eli alppiruusuja. Etupihan puolelle tulee myös yksi oleskelualue (3.), johon olen ajatellut tummaksi maalattua pergolaa. Näin sellaisen asuntomessuilla jossakin pihassa. Takapihalle tulee suuri terassi, josta on näkymä järvelle. Sinne paistaa myös ihana ilta-aurinko ja auringon lasku järven taa, oi että. :) Terassin vierestä alkaa pengerretty istutusalue (2.) perennoille ja pienille pensaille tai puille. Voisi laittaa vaikka koristeheiniäkin siihen. Alapihalle tulee laaja nurmialue (4.) Pihan eteläisimpään kolkkaan olen ajatellut omenatarhaa (5.) tai voisi siellä olla myös kirsikkaa, luumua tai päärynääkin. Autotallin taakse jäävä alue on ajateltu laittaa niityksi (6.), johon tulusi paljon erilaisia niittykukkia pörriäisten iloksi. Myöhemmin jos viljelyinto kasvaa, siinä olisi hyvä paikka vaikka kasvimaalle.


Tässä vielä muutama kuva siskon pihaan pelastamistani perennoista. Puistolemmikki on aivan ehdoton suosikkini, ollut ihan lapsesta saakka. Tarhapäivänlilja 'Aino' ja vuorikaunokki ovat tämän nykyisen pihamme vakiokalustoa, kunnon perinteisiä mummonkasveja, joita ei saa hengiltä millään. :)




Jättipoimulehti on ihana lehtiperenna, loistosalvia nätti kuin mikä ja koreahohdekukka pirteä kuin peipponen. :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...