lauantai 18. lokakuuta 2014

Hyvää pataa

Ilmojen kylmeneminen saa minussa esiin rakkauden pataruokia kohtaan. Lämmin pitkään hautunut lihapata on aivan ihanaa kun ulkonaa sataa tai tuiskuaa. Eilen tein lihajuurespataa, jota maustoin äitini unkarista tuoliaisena tuomalla paprikamausteella.


Padassa oli karjalanpaistilihoja kaksi paketillista, porkkanaa, punajuurta ja lanttua. Mausteina oli paprikatahnan lisäksi kapriksia, auramurua ja yrttejä. Yrtit oli terassilaatikossa vielä ihan käyttökelpoisia pakkasista huolimatta. Timjamia, rosmariinia ja persiljaa.


Paistoin huoneen lämmössä tunnin lämmenneet lihat kuumalla pannulla nopeasti, samoin juureksiin otin pintaväriä. Laitoin lihat ja juureksen isoon pataan kaikkien mausteiden kanssa ja perään kaadoin kiehuvaa lihalientä.


Suurustuksen hoiti tomaattipyree. Pata oli uunissa 180 asteessa kolmisen tuntia. Na-mi. :)  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...