torstai 29. lokakuuta 2015

Hiljainen viikko

Tällä viikolla on timpurit ja kaapistoasentajat olleet toisilla työmailla, joten oikein mitään ei ole tapahtunut. Viime viikon perjantaina tuli takan pinnoitus ja kivitaso oli saatu siihen edellisenä päivänä. Väliovia on laitettu yläkertaan ja koko yläkerrassa on nyt parketti. Alakertaankin on osittain laitettu parketti. Saunan, kylppärin ja kodinhoitohuoneen laatoitukset on saatu valmiiksi. Ensi viikolla pitäisi sitten taas alkaa tapahtua ja paljon.

Viime viikonloppuna olimme miehen kanssa kaksin hermolomalla tästä kaikesta, kävimme Helsingissä, syötiin hyvissä ravintoloissa, käytiin teatterissa ja taidemuseossa. Jostain syystä reissun jälkeen mulle tuli kuitenkin entistä kovempi stressi, jotenkin alkoi tajuta kuinka lähellä muutto on ja kaikki siihen liittyvä ja sen lisäksi kaikki muut arjen hulinat ja joulukin tulossa. Noh, ehkä tästä hengissä selviää kun muistaa hengittää... :)







tiistai 20. lokakuuta 2015

Kaapistoja ja listoja

Lasten makuuhuoneisiin on asennettu vaatekaappeja ja yläkerran kylppäriin kaapistoja. Listojakin on jo laitettu ikkunan pieliin. Työhuoneeseen on laitettu sisustuspaneelia.






Meidän makkarin listat menee kyllä vahtoon, ei ne voi valkoiset olla kun siellä ei oikein muuta valkoista ole kuin katto. Vähän hyppää silmille tuolta.



maanantai 19. lokakuuta 2015

Paneeli poikineen

Ison tytön huoneeseen oli laitettu Siparilan Struktuuri sisustuspaneelia ja meidän makkariin parkettia seinälle.  Eilen kävin suojaamassa lattiat pahvilla, etteivät naarmuunnu. Kuvat on vähän huonoja, en malta odottaa että saamme valaistuksen kuntoon. :)





Yläkerran kylppärin kattokin oli kai paneloitu, mutta en huomannut kurkata sinne. Täytyy katsoa ensi kerralla miltä näyttää. :)

perjantai 16. lokakuuta 2015

Viimeiset tapetit ja ensimmäiset kaapistot

Nyt on kuvia talon viimeisestä tapetoidusta tilasta, meidän makkarista, eli Jetroa lainatakseni konehuoneesta. Tapetiksi valitsimme Tuscany Deko nimisen tapetin, johon törmäsimme Starkilla. Otimme tapetin kuitenkin Seinäruususta muiden tapettien mukana, kun sitä sai sieltäkin. Jouduimme odottamaan sitä hiukan kauemmin kuin muita ja sitten kävi niin, että se loppui kesken. Mutta kun sitä kerran oli Starkilla hyllyssä niin mies haki täydennystä sieltä ja sattui olemaan ihan samaa väriäkin, tapeteista kun ei koskaan tiedä, erissä voi olla eroja. Mutta joka tapauksessa tapetti on nyt seinässä ja tykkään kyllä, ehkä se kiiltelevämpi vaihtoehto olisi ollut liikaa. Tämä on aika maanläheinen, väriltään aika lähellä sitä Värisilmän laattaa jota on eteisessä, wc:ssä ja yläkerran kylppärissä.



Yläkerrassa oli laitettu parketti kaikkiin makuuhuoneisiin ja meidän makkarin ison ikkunan lasi oli tullut tänään.


Tykkään kyllä tuosta parketista. Se on nyt tietty hiukan pölyn peitossa, sitä raksalla tuntuu riittävän. Mutta kyllä siitä näkee jo sen luonteen. Näyttää valmiiksi hiukan käytetyltä ja rustiikilta. Parketti on hankittu Värisilmästä ja se on Parlan Maison Provence.



Ja sitten kaapistot. Eteisen vaatehuoneesta tuli näköjään heti romuvarasto. :) Sieltä puuttuu ne ovet vielä. Alakerran vessan alakaapisto oli asennettu, vitsi kun ihana yhdistelmä tuo tammiviilu ja harmaa laatta. Sopivat yhteen tosi hyvin. Vessaan tulee massiivitammitaso ja kantikas allas. Seinään tulee peili jonka takana on valaistus ja vasemmalle yksi yläkaappi valkoisilla ovilla.



Yläkerran kylppärin laatoitus on valmis. Kattoon tulee tervaleppäpaneelia, samaa kuin saunaan. Ja vilautetaampa tuota alakerran pikkuvessaakin, vähänkö rock tuo Laattapisteen tumma laatta (joka nyt on vähän likainen vielä). Sitä samaa tulee saunan kylppäriin ja kodinhoitohuoneen lattiaan.




torstai 15. lokakuuta 2015

Eteisen vaatehuone

Tänään asennetaan jo ensimmäiset kaapistot! Eteisen vaatehuoneesta aloitetaan. Niistä jää tosin vielä ovet uupumaan, koska meillä meni tämän suunnittelu vähän viime metreille ja ovien toimitusaika on useampia viikkoja. Rungot ja tasot saadaan kuitenkin jo paikalleen. Ovena on mattavalkoinen vedinurallinen ovi ja tasoina massiivitammea, sävyyn Huurre petsattuna.

Olimme ajatelleet tästä oman väen ulkovaatehuoneesta sellaista päiväkotityyppistä ratkaisua, jossa kaikille olisi oma lokeronsa. Päädyimme kuitenkin toteutukseen, jossa lapsille, joita on siis kolme, tulee omat naulakot, kenkälaatikot siihen alle ja hyllylle korit tumpuille ja pipoille. Sen lisäksi tulee pitkä vaatetanko yhdelle seinälle, lähinnä mun ja miehen takeille, toki sinne varmaan tulee lastenkin sellaisia takkeja, jotka ei just silloin ole käytössä. Ja sitten noista laatikoista vaatetangon alla me valkataan itsellemme kenkälaatikot ja hansikaslaatikot. Saa nähdä sitten käytännössä, onko tämä toimiva ratkaisu. Meille tulee eteiseen lisäksi liukuovikaapisto vieraiden vaatteille ja omille pyhätakeille. Tämän vaatehuoneen ovena on seinän sisään liukuva ovi ja vaatehuone sijaitsee heti ulko-oven vieressä vasemmalla. Käykää kurkkaamassa piirrustuksista, jos kiinnostaa tarkemmin eteisen pohjaratkaisu. :)




Eilen illalla käytiin miehen kanssa siirtämässä saapunutta tavaraa suojaan. Sisustuspaneelia auton perästä talliin ja pihaan toimitetulta lavalta sisäovet tallin varastoon. On se hyvä että tehtiin autotalli ensin, se on ollut hyvä tila välivarastointiin. Sitten kannettiin tallista parkettipaketteja sisälle taloon. Tänään ilmeisesti aletaan parketin asennuskin yläkerrassa.

tiistai 13. lokakuuta 2015

Tapettia seinissä vol. 3

Ruokailutilan Suomi-maisema on tapetoitu. Tapetti on Photowallin Summer Evening mustavalkoisena. Vaikka maisema on ihan kivan näköinen värillisenäkin, niin hiukan pelättiin miten se istuu sitten muuhun sisustukseen ja päätettiin ottaa mustavalkokuvana. Olen ihan tyytyväinen ratkaisuun. :)





Tänään tuli lauteet. Niitä ei saada ihan vielä paikalleen, mutta ne on autotallissa odottamassa. Tosi hyvää laatua näyttivät olevan, tulee varmasti upea sauna. En malta odottaa. :)

Lisäys 14.10. Ei vitsi muuten, unohdin ihan kertoa, että saimme viime viikolla talomme myytyä. Ja saamme asua siinä kunnes uusi koti on valmis. Hienoa ettei tarvi muuttaa väliaikaiseen asuntoon. :D

torstai 8. lokakuuta 2015

Tapettia seinissä vol. 2

Tänään oli tapetoitu pojan huone ja työhuoneesta osa. Poika valitsi huoneeseensa valokuvatapetin graffitin kuvalla. Tapetti on Photowallin Graffiti Elements. Tosi kiva tapetti musta, siitä voi poimia pari väriä pojan huoneeseen sopivaan sisustukseen. :)




Työhuoneeseen tuli Boråstapeterin Scandinavian Designers -mallistosta Arne Jacobsenin suunnittelema Trapez 2738.



Työhuoneeseenkin tulee yhdelle seinälle Siparilan sisustuspaneelia

keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Tapettia seinissä!

Tänään on tapetoitu molempien tyttöjen huoneet. Pikkutytön huoneeseen tuli Hanna Werningin suunnittelema Boråstapeterin Klättervippa 1306.




Ison tytön huoneeseen tuli Ferm Livingin Half Moon -tapetti mintunvihreänä. Molemmat tytöt on saaneet valita tapettinsa aivan itse, vähänkö hyvä maku mun lapsilla! ;)



Yhdelle seinälle tulee Siparilan sisustuspaneelia valkoisena

Saunan kylpyhuoneeseen on tehty vesieristys seiniin. Kohta alkaa sielläkin laatoitushommat.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...