torstai 27. helmikuuta 2014

Tarpeita

Ajattelin vähän listata tähän kohtia, joita toivomme talolta. Suunnittelumme pohjaratkaisusta on nyt talotehtaalla piirrettävänä. Tiedän että niihin tulee vielä kyllä muutoksia, koska en sattunut olemaan siellä palaverissa mukana. Ja tuleehan niitä nyt aina matkanvarrella muutenkin.

- makuuhuoneita pitää olla neljä viisihenkisellä perheellä
- työhuone tarvitaan
- vaatehuone sisäänkäynnin yhteydessä oman väen ulkovaatteille
- iso kodinhoitohuone / pukuhuone
- pesutilojen yhteydessä erillinen wc
- ulko-ovi pesuhuoneesta terassille
- iso olohuone / ruokailutila / keittiö
- olohuone avoin ylös, suuret ikkunat
- yläkerrassa tilava kylppäri



Olohuone tulee olemaan ehkä hiukan saman tyylinen kuin Kannustalojen Venlassa. Mutta siis auki ylös ja sitten keittiön ja ruokailutilan paikat haluamme päin vastoin, eli että keittiö on ikäänkuin suuri erkkeri. Työhuone olisi meillä samassa kohtaa kuin tv-huone tässä ja haluaisin siihen ikkunallisen seinän, hiukan vaan ehkä modernimmalla lasilla.

Kuva: asuntomessut.fi

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Tahtoo!

Olen viime päivinä surffaillut netissä ja etsiskellyt kaikenlaista tulevaa rakennusprojektia silmällä pitäen. Meillä on toiveena moderni vaalea tyyli, tahdomme että yleisväritys on valkoinen. Sitä piristetään mustalla, esimerkiksi keittiön kaapit tahdomme mustana. Olohuoneen parketti saisi olla varmaan tammea, mutta mielellään valkaistua. Eteisen ja keittiön lattioihin ajattelimme laattaa, mutta mikäpä olisikaan hienompi kuin betonilattia! Waude.

Kuva: designbetoni.fi

Betonia voisi käyttää myös kylppärin seinissä, jossei kokonaan, niin tehosteena ainakin. Niin ja portaisiinkin se käy. Lisää kuvia löytyy Designbetonin sivuilta.

Kuva: designbetoni.fi

Kuva: designbetoni.fi

tiistai 25. helmikuuta 2014

Talohaaveita

Olen aina haaveillut ikiomasta omakotitalosta. Ei vain itse ostetusta, vaan itse alusta asti suunnitellusta. Mieheni oli joku aika sitten Tampereella Asta-messuilla ja toi sieltä ison pinon taloesitteitä kotiin. Siitä alkoi kuumeinen haaveilu, joka oli vuosia ollut suhteellisen hiljaa jossakin pinnan alla. Toisten rakentaessa ajatus oli aina ollut, mekin joskus, mutta sen tarkemmin sitä ei määritelty. Seuraavalla viikolla mies kutsui kiinteistönvälittäjän kotiimme, allekirjoitimme saman tien paperit ja talo pantiin myyntiin. Olemme kyllä hyvin tietoisia siitä, että saattaa mennä aikoja, ennenkuin kukaan kiinnostuu tästä, talokaupat eivät käy kai juuri nyt kovin kuumina. Mutta pyörät on tavallaan nyt pantu pyörimään tämän projektin tiimoilta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...